ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд звільнив Крисіна від відповідальності у справі про викрадення та катування активістів Майдану

26.07.2021, 17:47
Фото - Фото: Вікторія Рощина/Громадське
Фото - Фото: Вікторія Рощина/Громадське

Дарницький райсуд Києва 26 липня звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів Майдану, повідомляє Watchers Media.

Адвокатка Тетяна Гнатюк подала клопотання про звільнення Крисіна від кримінальної відповідальності через те, що строки давності за кількома статтями звинувачення спливли.

Йдеться про звинувачення Крисіна за ст. 296 (хуліганство вчинене групою осіб), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та ст. 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб) Кримінального кодексу України.

Натомість прокурорка Юлія Малашич в суді зауважила, що захисники Крисіна робили все можливе, аби затягнути судовий розгляд даної справи.

“Вся поведінка захисту, а саме затягування — дало свій результат. Після 5 місяців неявок адвокатів судовий розгляд розпочався із запізненням. Строки давності по трьох статтях дійсно минули”, - сказала вона в суді.

Зрештою, суддя Олена Просалова задовольнила клопотання захисту Крисіна. Відтак, суд звільнив його від кримінальної відповідальності за згаданими вище статтями.

Відтак, у справі проти Крисіна лише за ст. 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу чинити дії, що суперечать їх волі) не спливли строки давності.

Також під час слухання 26 липня представник потерпілих Павло Дикань долучив свої додаткові матеріали під час стадії доповнень. Так, він звернув увагу на справу за звинуваченням Олександра Сєрова. Вона стосується епізоду з викраденням Владислава Іваненка. За версією слідства, Сєров охороняв викраденого потерпілого Іваненка у наметовому таборі біля метро “Бориспільська”. За це він отримав 800 грн.

Викрадення Іваненка сталося в ніч на 21 січня 2014 року. Тоді потерпілого переплутали з іншими активістом Майдану, викрали і катували.

Захисниця Тетяна Гнатюк просила долучити до матеріалів копію вироку Сергію Чемесу. Саме Чемес в часи Майдану був спільником Крисіна. Згодом, після передачі обвинувального акту в суд, Чемес визнав вину і пішов на угоду зі слідством.

Наступного засідання - 29 липня о 10:30 - суд переходить до дебатів у справі.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна, обвинуваченого в причетності до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія, до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. 

13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років.

Колегія суддів Верховного суду залишила чинним вирок Юрію Крисіну у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років у справі про вбивство в лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія.

11 вересня 2019 року Юрія Крисіна за клопотанням прокуратури перевели до київського СІЗО СБУ.

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія було вбито в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві. Спочатку його жорстоко побили тітушки, а потім він дістав смертельне вогнепальне поранення. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою Веремія, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!