ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд призначив Крисіну 4 роки ув’язнення з випробувальним терміном 2 роки

22.12.2017, 12:32
Фото - Радіо Свобода

22 грудня Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок у справі про напад на журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану,  повідомляє Радіо Свобода.

Суд визнав винним обвинувачуваного у цій справі Юрія Крисіна, йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура просила для нього шість років позбавлення волі.

Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Як повідомляв ІМІ, журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

У вбивстві В’ячеслава Веремія міліція підозрює 45-річного Джалала Джамаловича Алієва на прізвисько Діма Дагестанець, який вистрілив журналісту в спину. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, згодом його затримала міліція.

МВС розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства Веремія за ст. 115 Кримінального кодексу (“Умисне вбивство”). 15 жовтня 2014 року справу про вбивство Веремія було перекваліфіковано за статтею КК “Хуліганство, вчинене групою осіб”, одного з фігурантів справи Юрія Крисіна відпустили з-під домашнього арешту.

9 жовтня 2015 року правоохоронці із застосуванням зброї затримали Юрія Крисіна і ще групу осіб, підозрюваних у рекетирстві, біля станції метро “Житомирська” у Києві.

12 жовтня 2015 року Голосіївський райсуд Києва заарештував Юрія Крисіна за підозрою у вимаганні грошей у перевізників.

16 серпня 2016 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб Юрія Крисіна у справі про пограбування столичної АЗС 5 травня 2016 року.

У листопаді 2016 року Печерський райсуд Києва залишив Юрія Крисіна під вартою.

23 грудня 2016 року Апеляційний суд Києва втретє звільнив з-під варти Юрія Крисіна, який брав участь у побитті журналіста В’ячеслава Веремія у 2014 році.

6 жовтня 2017 року Шевченківський райсуд м. Києва заслухав одного з ключових свідків у справі про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія. Як повідомляє канал, жінка-очевидець тоді зняла на відео саме напад на постраждалого та надавала йому першу допомогу після поранення. За словами адвоката матері В’ячеслава Веремія, свідок упізнала Юрія Крисіна – одного з обвинувачених у цій справі.

23 листопада 2017 року колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила у силі рішення суду першої інстанції стосовно Павла Бялая, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія. Таким чином, суд не задовольнив клопотання захисника Бялая про скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!