ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Крисіна перевели до СІЗО Києва

12.09.2019, 10:45

У середу, 11 вересня, Юрія Крисіна за клопотанням прокуратури перевели до київського СІЗО СБУ. Про це Insider повідомила прокурор Юлія Малашич.

Клопотання прокурора про тимчасове переведення Крисіна до  Києва  задовольнив Шевченківський суд.

Крисіна перевели до Києва для проведення слідчих дій у зв'язку з його заявою про неправдивість власних свідчень щодо Армена Саркісяна та його ролі в організації тітушок та "ескадронів смерті" під час Майдану. Зазначається, що в такий спосіб Крисін хотів допомогти уникнути кримінальної відповідальності у справах Майдану кримінальному авторитету Армену Саркісяну ("Армену Горловському").

Як зазначає видання, значною мірою підозра щодо Саркісяна ґрунтується на свідченнях Юрія Крисіна.

"Відповідно до ухвали про тимчасове переміщення для здійснення процесуальних і слідчих дій сьогодні Крисіна конвойовано до СІЗО СБУ з Торецької колонії. Строки не встановлені ухвалою суду. Переведення відбувається у зв'язку з поданими поясненнями щодо начебто невинності Саркісяна і для з'ясування всіх обставин", – розповіла Малашич.

Як повідомляв ІМІ, колегія суддів Верховного суду залишила чинним вирок Юрію Крисіну у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років у справі про вбивство в лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія. 

Таке рішення суд ухвалив, розглянувши касаційну скаргу адвокатів Крисіна, що просили залишити чинним вирок Шевченківського райсуду Києва, яким його засуджено умовно.

13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. 8 жовтня 2018 року Крисіна етапували з Київського СІЗО до виправної колонії в Донецькій області.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про шестирічне ув’язнення для Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія було вбито в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві. Спочатку його жорстоко побили тітушки, а потім він дістав смертельне вогнепальне поранення. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою Веремія, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!