ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний суд залишив чинним вирок Крисіну в справі про вбивство журналіста Веремія

10.09.2019, 15:41
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Колегія суддів Верховного суду залишила чинним вирок Юрію Крисіну у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років у справі про вбивство в лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія. 

Таке рішення суд ухвалив, розглянувши касаційну скаргу адвокатів Крисіна, що просили залишити чинним вирок Шевченківського райсуду Києва, яким його засуджено умовно, повідомляє УНІАН

“Вирок Апеляційного суду міста Києва від 13 червня 2018 року щодо Юрія Крисіна залишити без змін, а апеляційну скаргу захисників Крисіна – без задоволення. Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає”, – сказано в ухвалі. 

На засіданні суду захисники потерпілої, вдови Веремія Світлани Кирилаш, і сама потерпіла заявили суду, що про жодне каяття з боку Крисіна як пом’якшувальної обставини не може бути мови. Зокрема, Кирилаш зазначила, що вона не почула жодних вибачень з боку Крисіна, жодного жалю та пропозицій відшкодувати моральні збитки. Натомість, за її словами, весь час Крисін демонстрував зухвалу поведінку щодо потерпілих, зокрема й щодо неї. 

Аналогічну позицію висловила прокурор Юлія Малашич, яка сказала, що жодних фактів, які підтверджують щире каяття Крисіна, немає, а тому до нього не можна застосувати норму Кримінального кодексу, яка надає суду право звільняти засудженого від відбування покарання в такому разі. 

Також вона наголосила, що аргументи захисників Крисіна про те, що пом’якшувальною обставиною є наявність у нього малолітніх дітей, не витримує критики, оскільки свого часу, коли Крисіна було звільнено зі слідчого ізолятора, він поїхав не до своїх дітей, а переховувати зброю, яка була речовим доказом. 

Як повідомляв ІМІ, 13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. 8 жовтня 2018 року Крисіна етапували з Київського СІЗО до виправної колонії в Донецькій області.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про шестирічне ув’язнення для Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і дістав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві. Він помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!