ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Києва дозволив затримати Шарія – ЗМІ

02.03.2021, 12:42
Фото – ms.detector.media
Фото – ms.detector.media

Печерський районний суд Києва дозволив затримати блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в державній зраді, для доправлення до суду з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу. Про це повідомило агентству Інтерфакс-Україна джерело в правоохоронних органах.

За даними джерела, рішення суд ухвалив 25 лютого, оскарженню воно не підлягає.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого Служба безпеки України оголосила блогера Анатолія Шарія в державний розшук. СБУ повідомила, що цього дня Шарій не з’явився на допит.

22 лютого Служба безпеки України повідомила, що розцінює неявку проросійського політика і блогера Анатолія Шарія на допит 22 лютого як ухилення від слідства. 

16 лютого проросійського політика і блогера Анатолія Шарія викликали на допит до Служби безпеки України 22 лютого. У разі нез'явлення його оголосять у розшук. 

16 лютого СБУ оголосила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію. Підозру оголошено в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

У листопаді 2020 року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо політика та блогера Анатолія Шарія за частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Кримінальне провадження порушено після того, як на своєму ютуб-каналі Шарій використав мапу України, на якій не було окупованих територій Криму і Донбасу.

14 квітня 2020 року Шарія зняли з розшуку в межах провадження про обстріл ним власного авто для інсценування замаху.

10 квітня 2019 року Шевченківський районний суд Києва відмовився ініціювати екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт Анатолія Шарія та повернув його справу за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем у ресторані MacDonalds у Києві в травні 2011 року на додаткове розслідування в прокуратуру.

Київський апеляційний суд 24 червня 2019 року не задовольнив апеляційної скарги прокуратури Києва на рішення суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!