ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шарія зняли з розшуку в Україні

23.04.2020, 16:17
Фото – ms.detector.media
Фото – ms.detector.media

Правоохоронці зняли блогера Анатолія Шарія з розшуку в Україні. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на начальницю управління комунікації Національної поліції Оксану Блищик.

Інформацію про нього також зняли із сайту Міністерства внутрішніх справ.

"Ухвала Солом’янського суду міста Києва про припинення його розшуку надійшла до Солом'янського управління поліції. Відповідно, розшук припинено й інформацію про розшукуваного знято із сайту МВС", – сказала Блищик.   

Як повідомляє "Українська правда", Шарія зняли з розшуку 14 квітня в межах провадження про обстріл ним власного авто для інсценування замаху.

Нагадаємо, 10 квітня 2019 року Шевченківський районний суд Києва відмовився ініціювати екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт Анатолія Шарія та повернув його справу за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем у ресторані MacDonalds у Києві в травні 2011 року на додаткове розслідування в прокуратуру.

Київський апеляційний суд 24 червня 2019 року не задовольнив апеляційної скарги прокуратури Києва на рішення суду.

Нагадаємо, Шарію за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем в ресторані MacDonalds висунули звинувачення в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу). Справа надійшла до суду 13 липня 2011 року, але в лютому 2012 року була зупинена у зв'язку з оголошенням в розшук Шарія.

Також у 2012 році суд заочно застосував до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Анатолій Шарій попросив притулку в Литві. За його словами, спершу він виїхав до Росії, потім до Нідерландів, де просив притулку. Але оскільки в його паспорті стояла литовська віза, згідно з Дублінською угодою голландська влада відправила його до Литви. 8 червня 2012 року стало відомо, що журналіст Анатолій Шарій отримав статус біженця та посвідку на постійне проживання в Європейському Союзі. 

Міністерство безпеки і юстиції Нідерландів у липні 2013 року поінформувало Україну, що Шарій отримав статус біженця і не може бути виданий українським правоохоронцям відповідно до Женевської конвенції 1951 року і Директиви Європейського Союзу.

Крім того, з 27 лютого 2014 року Інтерпол припинив міжнародний розшук обвинуваченого.

У серпні 2018 року суд на прохання адвоката Шарія відновив розгляд справи, зупиненої у 2012 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!