ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила Шарія в розшук

25.02.2021, 13:16
Фото - nash.live
Фото - nash.live

Служба безпеки України оголосила в державний розшук проросійського політика і блогера Анатолія Шарія. Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці СБУ.

Шарій 25 лютого не з'явився в СБУ для участі в допиті як підозрюваний. Слідчі СБУ ознайомили адвоката Шарія В. Рибіна з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення про підозру його підзахисному.

Також адвокату вручено клопотання щодо обрання запобіжного заходу Шарію, яке далі буде скероване до суду.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого Служба безпеки України повідомила, що розцінює неявку проросійського політика і блогера Анатолія Шарія на допит 22 лютого як ухилення від слідства. 

16 лютого проросійського політика і блогера Анатолія Шарія викликали на допит до Служби безпеки України 22 лютого. У разі нез'явлення його оголосять у розшук. 

16 лютого СБУ оголосила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію. Підозру оголошено в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

У листопаді 2020 року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо політика та блогера Анатолія Шарія за частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Кримінальне провадження порушено після того, як на своєму ютуб-каналі Шарій використав мапу України, на якій не було окупованих територій Криму і Донбасу.

14 квітня 2020 року Шарія зняли з розшуку в межах провадження про обстріл ним власного авто для інсценування замаху.

10 квітня 2019 року Шевченківський районний суд Києва відмовився ініціювати екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт Анатолія Шарія та повернув його справу за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем у ресторані MacDonalds у Києві в травні 2011 року на додаткове розслідування в прокуратуру.

Київський апеляційний суд 24 червня 2019 року не задовольнив апеляційної скарги прокуратури Києва на рішення суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!