ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ підтвердили відкриття справи через мапу України без Криму в блозі Шарія

09.11.2020, 15:05
Фото – politikus.ru
Фото – politikus.ru

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо політика та блогера Анатолія Шарія за частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). 

Цю інформацію Крим.Реалії підтвердила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Кримінальне провадження порушено після того, як на своєму ютуб-каналі Шарій використав мапу України, на якій не було окупованих територій Криму і Донбасу.

Відтак Гітлянська підтвердила інформацію, яку напередодні оприлюднив народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко. Він опублікував відповідь СБУ на його вимогу надати діям Шарія правову оцінку.

У відповідь на це Шарій оприлюднив мапу України, яку використало українське Міністерство охорони здоров’я, стверджуючи, що відомство нібито припустилося такого самого порушення.

На мапі МОЗ окуповані частину Донбасу та Крим дійсно позначено сірим як такі, щодо яких немає офіційних даних із захворюваності на COVID-19, однак вони іншого кольору, ніж сусідня Росія, та відокремлені від неї лінією, що позначає державний кордон.

Фото Олексія Гончаренка

Liked the article?
Help us be even more cool!