ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шарія оголосять у розшук, якщо не з'явиться на допит 22 лютого – СБУ

17.02.2021, 10:42
Фото – politikus.ru
Фото – politikus.ru

Проросійського політика і блогера Анатолія Шарія 22 лютого викликають на допит до Служби безпеки України. У разі нез'явлення його оголосять у розшук. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу СБУ.

“Повісткою А. Шарія викликано на допит, який має відбутися 22 лютого. Рішення про оголошення Анатолія Шарія в розшук буде ухвалене в разі його нез'явлення на допит. Враховуючи останній пост Анатолія Шарія, де він читає текст підозри, він її отримав. Тобто підозра дійшла до адресата”, – зазначили в спецслужбі.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого СБУ оголосила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію. Підозру оголошено в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

У листопаді 2020 року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо політика та блогера Анатолія Шарія за частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Кримінальне провадження порушено після того, як на своєму ютуб-каналі Шарій використав мапу України, на якій не було окупованих територій Криму і Донбасу.

У червні 2020 року Державна фіскальна служба викликала Анатолія Шарія, який отримав політичний притулок у Європі, на допит у кримінальному провадженні щодо відмивання доходів.

14 квітня 2020 року Шарія зняли з розшуку в межах провадження про обстріл ним власного авто для інсценування замаху.

10 квітня 2019 року Шевченківський районний суд Києва відмовився ініціювати екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт Анатолія Шарія та повернув його справу за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем у ресторані MacDonalds у Києві в травні 2011 року на додаткове розслідування в прокуратуру.

Київський апеляційний суд 24 червня 2019 року не задовольнив апеляційної скарги прокуратури Києва на рішення суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!