ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітники Facebook страйкують через відсутність реакції Цукерберга на пост Трампа

02.06.2020, 11:31
Фото – doblellave.com
Фото – doblellave.com

Сотні співробітників Facebook влаштували страйк і вимагають від керівництва компанії видалити пост президента США Дональда Трампа про протестувальників у США, повідомляє НВ з посиланням на New York Times

Також співробітники закликали до відставки віцепрезидента з глобальної політики Джоела Каплана.

Співробітники Facebook тимчасово відмовилися виконувати свої робочі обов'язки у зв'язку з відсутністю реакції керівництва компанії на нещодавній пост президента США Дональда Трампа про протестувальників через загибель афроамериканця Джорджа Флойда.

Співробітники компанії, незадоволені рішенням СЕО Facebook Марка Цукерберга не видаляти допису Трампа про протестувальників у Міннеаполісі, розмістили повідомлення про те, що не працюють на знак протесту, у своїй електронній пошті, чатах і акаунтах у соціальних мережах.

“Ненависницька риторика, що пропагує насильство проти темношкірих протестувальників з боку президента США, не заслуговує на захист під прикриттям свободи висловлення”, – написав один зі співробітників компанії на внутрішній дошці оголошень

Співрозмовник видання закликав Цукерберга видалити публікацію президента США, що “пропагує насильство, вбивство і неминучу загрозу для темношкірих”.

Крім того, у приватних чатах співробітники закликали до відставки віцепрезидента Facebook з глобальної політики Джоела Каплана.

Невдоволення співробітників компанії спричинила публікація президента Трампа від 29 травня, у якій він повідомив, що готовий відповісти військовою силою на протести. Трамп розмістив цей пост у Facebook і Twitter. У Twitter пост президента США позначили як такий, що “прославляє насильство”, і зробили його доступним тільки в разі натискання. Водночас Facebook у жодний спосіб аналогічний пост не модерував і не позначав.

Таке рішення Цукерберг пояснив тим, що Facebook дає користувачам можливість самовиражатися, якщо це не спричиняє “безпосередньої загрози, шкоди або небезпеки, яку можна висловити в зрозумілих політичних термінах”. Також він додав, що згадка про залучення нацгвардії в публікації є попередженням про дії держави.

У компанії заявили, що “розуміють біль, який зараз відчувають люди, особливо темношкіра спільнота”, і закликали співробітників повідомляти про незгоду. Зазначається, що Цукерберг переніс зустріч з активістами з 4 на 2 червня.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня соціальна мережа Twitter поставила маркування на твіти президента США Дональда Трампа, що попереджає користувачів про можливі фейки в його повідомленнях. Зокрема, маркування з’явилося у твітах Трампа, які стосувалися можливих фальсифікацій під час голосування на виборах поштою. 

У відповідь Трамп звинуватив Twitter у втручанні у вибори в США та пригрозив соцмережам жорстким регулюванням або закриттям.

28 травня Дональд Трамп підписав указ щодо компаній соціальних мереж. Указ Трампа покликаний чинити тиск на регуляторів, включно з Федеральною комісією з комунікацій і федеральною торговельною комісією, щоб вони розробили нові правила, які обмежили б імунітет соцмереж від цивільних позовів.

У Twitter назвали указ “реакційним і політизованим підходом до знакового закону”. Facebook і Google також заявили, що указ Трампа може завдати шкоди інтернету і цифровій економіці.

Засновник Facebook Марк Цукерберг розкритикував платформу Twitter за те, що вона позначила допис Трампа як сумнівний щодо правдивості інформації. Водночас Цукерберг також розкритикував заяви Трампа про те, що США мають більше контролювати соцмережі.

Крім того, він зазначив, що повідомлення Трампа не порушують правил Facebook, де вони також були опубліковані.

Liked the article?
Help us be even more cool!