ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інтернет-компанії розкритикували указ Трампа про регулювання соцмереж

29.05.2020, 11:00
Фото – Reuters / Yuri Gripas
Фото – Reuters / Yuri Gripas

Представники Twitter заявили, що указ президента США Дональда Трампа про соціальні мережі загрожує свободі інтернету, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Указ Трампа "є реакційним і політизованим підходом", загрожує "майбутньому онлайн-висловлювань та інтернет-свободам", йдеться в заяві компанії.

Facebook і Google також заявили, що указ Трампа може завдати шкоди інтернету і цифровій економіці.

"Наражаючи компанії на потенційну відповідальність за все, що кажуть мільярди людей у всьому світі, в такий спосіб карають компанії, які вважають за краще вирішувати спірні моменти, і заохочують платформи цензурувати все, що може образити будь-кого", – сказав представник Facebook Енді Стоун у своїй заяві.

"Підрив розділу 230 в такий спосіб завдасть шкоди американській економіці і її глобальному лідерству в галузі свободи інтернету", – зазначила своєю чергою прессекретар Google Ріва Шуто.

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який, як очікується, дасть владі більше можливостей для регулювання діяльності соцмереж, повідомляє Білий дім.

Згідно з текстом указу, він націлений на 230 розділ американського акта про пристойність під час телекомунікації 1996 року. Розділ 230 передбачає широкий імунітет для вебсайтів, які курують і модерують власні платформи. У ньому наголошується, що провайдер інтерактивного комп'ютерного сервісу не може розглядатися як видавець або самостійне джерело інформації, наданої третьою особою.

Тим часом в указі йдеться: "Коли великі й впливові компанії соціальних мереж цензурують думки, з якими вони не згодні, вони виявляють небезпечну владу. Вони перестають функціонувати як пасивні дошки оголошень і мають розглядатися як творці контенту".

Раніше Twitter позначила одне з повідомлень Трампа маркуванням, що зазначало неправдиву інформацію у твіті.

Liked the article?
Help us be even more cool!