ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру кореспондентці окупаційного телеканалу "Маріуполь 24" Анжелі Новак

Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) кореспондентці незаконно створеного окупантами телеканалу “Маріуполь 24” Анжелі Новак.

Про це йдеться в тексті підозри на сайті Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, приблизно із серпня 2023 року вона почала працювати на телеканалі “Маріуполь 24” на посаді кореспондентки.

“У якості кореспондента програми “Темы Дня” поширювала пропаганду на підтримку держави-агресора, Російської Федерації, створюючи образ законності окупації частини Донецької області”, – йдеться в тексті підозри. 

Анжела Новак. Фото – скрін з відео окупаційного телеканалу “Маріуполь 24”, зроблений редакцією 0629.com.ua

Також слідчі зазначають, що Новак у межах своєї роботи закликає сприяти російським окупантам як “визволителям” у проведенні “Спеціальної воєнної операції” (так в РФ називають війну проти України. – Ред.), пропагує ідеї “русского мира”, підтримує воєнно-політичний курс і надає інформаційну допомогу РФ.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – “Мариуполь 24”, роботу якого забезпечують колаборанти та російські журналісти.

Згодом до окупованого Маріуполя з Росії повернулася колишня ведуча українського каналу МТБ (“Маріупольське телебачення”), а нині пропагандистка відкритого росіянами каналу “Мариуполь 24” Анжеліка Новак. Ще задовго до окупації Новак була журналісткою і авторкою програми “Дорога к храму” на каналі МТБ.

ІМІ нещодавно писав, що Анжеліка Новак є авторкою пропагандистського сюжету до організованого окупантами в Маріуполі 9 травня. У сюжеті вона використовує назву “Велика Вітчизняна” у своїх сюжетах замість Друга світова війна, романтизує дати 8 та 9 травня.

Раніше СБУ повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами технічному директору “Маріуполь 24” Артуру Вольфу, пропагандистці цього окупаційного каналу Ксенії Місюревич, режисеру монтажу пропагандистського телеканалу “Маріуполь 24” Ігорю Бєлінському. А в листопаді 2023 року Маріупольська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно пропагандистки “Мариуполь 24” Софії Тетеріної: їй інкримінують колабораційну діяльність.

Liked the article?
Help us be even more cool!