ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандист Кості Хейсканен вчергове незаконно приїздив до Авдіївки

28.06.2024, 17:49
Юлія Гаркуша

Кремлівський пропагандист Кості Хейсканен, якого представляють, як фінського журналіста, “анонсував” закінчення зйомок чергового псевдодокументального фільму. Інформацію про це опублікували в проросійському телеграм каналі “Донбасс решает”. 

Він почав знімати свої пропагандистські документальні стрічки під назвами “10 років терору Донбасу” та “Пекло, яке влаштувала Україна в Авдіївці” на початку весни 2024 року. 

Скрін з телеграм-каналу "Донбасс решает"

Сам Хейсканен називає себе іноземним журналістом, який бореться з “темрявою”, і “зможе зупинити терор Донбасу”. На окупованих територіях України він втретє.

“Ці фільми та вся робота іноземних журналістів допоможе зламати брехню і ми зможемо зупинити терор Донбасу. І щоб тут переміг світ, на який люди чекають 10 років”, сказав пропагандист.

Український Центр Протидії Дезінформації виявив десятки людей, яких в Росії називають іноземними журналістами, але за фактом вони штатні пропагандисти Москви. Хейсканен серед них. ЦПД в своєму телеграм-каналі писали про те, що Хейсканен народився в Ленінграді у фінсько-російській родині. Працював у провідних ЗМІ Фінляндії, однак політичні теми не висвітлював – писав репортажі про туризм.  Він частий гість прокремлівських ЗМІ та телешоу. Вже тривалий час він не пише для медіа Фінляндії. Водночас він часто згадується у новинах фінських медіа як рупор російської пропаганди”. 

Вірогідне справжнє ім’я Кості Хейсканен називає у червні 2024 року видання The Insider  – Костянтин Лебедєв. 

Нагадаємо, що, відповідно до українського законодавства, пункти пропуску на тій ділянці українсько-російському кордону, яка пролягає на окупованих територіях, не працюють. Також їх закрито в Криму. Потрапити легально на окуповані території можна лише з боку підконтрольної Україні території, маючи відповідний дозвіл. Російські діячі, які приїздять на окуповані території задля пропаганди або матеріально підтримки російської армії, такого дозволу не мають.

Liked the article?
Help us be even more cool!