ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура передала до суду справу маріупольської журналістки-колаборантки

14.11.2023, 16:00
Юлія Гаркуша
Фото – 0629.com.ua
Фото – 0629.com.ua

Маріупольська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, що є пропагандисткою окупаційного каналу “Мариуполь 24”: їй інкримінують колабораційну діяльність.

Про це повідомляється на сайті Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, у лютому 2023 року студентка першого курсу Маріупольського державного університету вирішила будувати кар’єру журналіста за стандартами російських медіа, які поширюють фейкові новини на тимчасово окупованій Донеччині. 

“Працевлаштувавшись на проросійський телеканал “Маріуполь 24”, вона у якості кореспондентки інформує глядачів “про нібито налагодження “мирного життя” в окупованому місті. У своїх ефірах юна “журналістка” розповідає про прискорення процедури отримання громадянами російських паспортів та наголошує на вдалій співпраці з установами та громадськими організаціями РФ, які допомагають місцевим “управлінцям”, погоджує з керівництвом підконтрольного РФ телевізійного ресурсу сценарії майбутніх сюжетів та організовує зйомки з виступами потрібних спікерів”, – зазначила прокуратура.

Обвинувачена перебуває в розшуку. Максимально їй загрожує 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або вести певну діяльність на 15 років та конфіскацією майна.

За  даними Сайту міста Маріуполя 0629.com.ua, йдеться про пропагандистку окупаційного телеканалу “Мариуполь 24” Софію Тетеріну. Зараз вона навчається на другому курсі створеного окупаційного університету в Маріуполі – так званому “університеті ім. Куїнджі” за спеціальністю “російська мова та література”. У червні 2023 року Тетеріна разом з іншою пропагандисткою телеканалу Ксенією Місюревич стала учасницею форуму “Сообщество”, що відбувався в російському Воронежі. Там ділилися досвідом роботи на пропагандистському каналі в окупованому Маріуполі.

До повномасштабної війни Тетеріна навчалася в МДУ (Маріупольський державний університет) на спеціальності “Середня освіта. Українська мова і література”.

Як повідомляв ІМІ, 30 жовтня 2023 року СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі пропагандистці окупаційного каналу “Мариуполь 24” Ксенії Місюревич. За даними спецслужби, з моменту окупації міста вона влаштувалася кореспонденткою на канал і готувала сюжети, у яких намагалася дискредитувати українських захисників та подавала викривлену інформацію щодо подій, які відбувалися під час боїв за Маріуполь. Також вона була ведучою пропагандистського фільму про “Азовсталь”, у якому стверджувала, що наші захисники нібито “насильно утримували” мирних громадян у підвалах підприємства, зазначила українська спецслужба.

Liked the article?
Help us be even more cool!