ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру техдиректору окупаційного каналу "Маріуполь 24"

Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) технічному директору російського пропагандистського телеканалу “Маріуполь 24” Артуру Вольфу.

Про це йдеться в тексті підозри, оприлюдненій на сайті Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, він почав працювати на цій “посаді” в листопаді 2022 року, забезпечуючи “якісне та безперебійне мовлення”, надаючи необхідну технічну підтримку та обслуговуючи ефірне обладнання.

Артур Вольф. Фото – Facebook-сторінка Артура Вольфа

Завдяки цьому, зазначають правоохоронці, поширюється пропаганда на підтримку окупантів, створюється образ законності окупації частини Донецької області.

“Вольф А. Є., достовірно знаючи про публічно комунікативний характер своєї діяльності та можливість поширення інформації в інтернеті на постійній основі, випускає в ефір телеканалу заклик до населення сприяти агресору як визволителю у проведенні так званої “Специальной военной операции” проти України, всіляко пропагує ідеї “русского мира”, підтримує воєнно-політичний курс та надає інформаційну допомогу РФ, зокрема стосовно входження Донецької області до складу РФ у якості суб'єкта федерації”, – йдеться в підозрі.

Як повідомляв ІМІ, 30 жовтня 2023 року СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі пропагандистці окупаційного каналу “Мариуполь 24” Ксенії Місюревич. Вона влаштувалася кореспонденткою на канал і готувала сюжети, у яких намагалася дискредитувати українських захисників та подавала викривлену інформацію щодо подій, які відбувалися під час боїв за Маріуполь. 

У листопаді 2023 року Маріупольська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України Софії Тетеріної, що є пропагандисткою окупаційного каналу “Мариуполь 24”: їй інкримінують колабораційну діяльність.

Liked the article?
Help us be even more cool!