ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський закон про фізосіб-"іноагентів" спрямований на переслідування журналістів – президент Радіо Свобода

22.11.2019, 11:16
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

Президент Радіо Свобода Джеймі Флай вважає, що ухвалений Держдумою Росії закон про прирівнювання фізичних осіб до “іноземних агентів” спрямований на подальше переслідування журналістів, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, ухвалені 21 листопада Держдумою Росії поправки до закону про ЗМІ – іноземних агентів входять у число “небезпечних, щораз більших зусиль, спрямованих на переслідування журналістів медіакорпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода й інших іноземних ЗМІ” і є “черговим кроком до того, щоб громадяни Росії отримували тільки ту інформацію, що схвалена Кремлем”.

“У своєму прагненні вплинути на життя і безпеку конкретних журналістів цей закон нагадує про найтемніші часи з минулого Росії”, – додав він. 

Також президент медіакорпорації підкреслив, що в міру отримання роз’яснень практичних наслідків закону буде зроблено нові заяви.

Раніше Джеймі Флай назвав дії російської влади щодо іноземних ЗМІ, які працюють у Росії, “політично мотивованими”.

Як повідомляв ІМІ, 21 листопада 2019 року Державна дума Росії ухвалила в третьому читанні поправки до законів про визнання фізичних осіб іноземних ЗМІ іноземними агентами. 15 листопада 2017 року Державна дума Росії проголосувала в другому і третьому читаннях за внесення до законодавства поправок, що дозволяють зараховувати ЗМІ, які отримують фінансування з-за кордону, до так званих “іноземних агентів”. 

5 грудня 2017 року Міністерство юстиції Росії оголосило іноземними агентами дев’ять американських ЗМІ, зокрема “Голос Америки”, Радіо Свобода, а також Крим.Реалії (проєкт української служби Радіо Свобода).

До списку потрапили Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, проєкт російської служби Радіо Свобода “Фактографія” і “Сибирь.Реалии”, телеканал “Настоящее время”, Татарсько-башкирська служба Радіо Свобода, медіапроєкти “Idel.Реалии”, “Кавказ.Реалии”, а також “Голос Америки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!