ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваний у держзраді Шарій виявився членом Міжнародної федерації журналістів – ІМІ

03.11.2023, 16:25
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Підозрюваний у державній зраді проросійський блогер Анатолія Шарій виявився членом Міжнародної федерації журналістів.

Про це стало відомо ІМІ з власних джерел.

За інформацією джерел ІМІ, Шарій розіслав низці міжнародних медійних організацій листа з проханням про підтримку, в якому він заявляє про погрози у зв'язку з нібито його розслідуванням діяльності наркокартелів у Європі.

Він заявив, що є членом Міжнародної федерації журналістів і “шокований тим, що як журналіст зазнав нападу в Європі”. 

Фото – джерело ІМІ

ІМІ звернувся по коментар до Міжнародної федерації журналістів, чи дійсно Шарій є членом цієї організації.

Як повідомляв ІМІ, в ніч на 24 жовтня 2023 року в Іспанії невідомі закидали “коктейлями Молотова” будинок підозрюваного в державній зраді проросійського пропагандиста Анатолія Шарія. За даними іспанського видання elDiario, напад трапився після “розслідування” Шарія про нібито наркобізнес в Україні та Європі.

4 травня 2022 року в Іспанії затримали Анатолія Шарія, проте згодом іспанський суд відпустив його під підписку про невиїзд. Ірина Венедіктова, яка на той момент обіймала посаду генеральної прокурорки, закликала громадян утриматися від емоційних висловлювань на адресу Шарія, щоб не завадити його екстрадиції.

У 2021 році СБУ оголосила про підозру Анатолію Шарію в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (“Державна зрада”) та ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”). Шарія викликали на допит 22 лютого до СБУ, а 25 лютого СБУ оголосила його в державний розшук. 

1 березня 2021 року СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні стосовно Шарія.

21 серпня 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо подружжя Шаріїв – Анатолія та Ольги. 16 лютого 2022 року Зеленський розширив санкції проти Шарія, які стали поширюватись і на його сайти.

6 липня 2023 року СБУ повідомила про нову підозру прокремлівському блогеру Анатолію Шарію, який за завданням ФСБ Росії робив постановні відео з допитів українських полонених. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб).

Liked the article?
Help us be even more cool!