ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венедіктова закликала утриматися від зайвих емоцій щодо Шарія, щоб не завадити екстрадиції

05.05.2022, 17:51
Скриншот каналу Шарія
Скриншот каналу Шарія

Офіс генерального прокурора сьогодні підтвердив Міністерству юстиції Королівства Іспанія наміри запитувати видачу Анатолія Шарія, якого іспанські правоохоронці затримали 4 травня на підставі раніше спрямованого запиту про його тимчасовий арешт.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Водночас вона просить громадян утриматися від емоційних висловлювань на адресу Шарія. Особливо просить поводитися стримано представників влади: від правоохоронців до депутатів усіх рівнів.

За її словами, це важливо, оскільки Шарій з великою ймовірністю скористається законним правом відмовитися від спрощеної процедури видавання до України, тобто від добровільної екстрадиції. 

“Якщо саме так і відбудеться, то Анатолій Шарій з допомогою своїх юридичних радників може вдатися до використання різноманітних тактик захисту, в тому числі спробують переконати компетентний суд у винятковій політичній основі притягнення його до кримінальної відповідальності. […] Будь-які висловлювання представників української влади на адресу фігуранта теоретично можуть вплинути на прийняття рішення компетентним судом Іспанії. Дати в руки Шарію додатковий аргумент ми просто не маємо права”, – написала Венедіктова.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді.

Шарія з часом передадуть до України, і його притягне до відповідальності український суд. Суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд.

СБУ підозрює Анатолія Шарія в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (“Державна зрада”) та ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”).

Liked the article?
Help us be even more cool!