ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Шаріїв та Гужви

21.08.2021, 17:04
Фото – fgorenie.org
Фото – fgorenie.org

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 20 серпня “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”

Відповідні укази №375/2021 та 376/2021 були оприлюднені на сайті президента 21 серпня. 

Указами запроваджуються санкції проти подружжя Шаріїв - Анатолія та Ольги (Бондаренко) і головного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужви та пов’язаних з ним осіб.

Санкції передбачають, зокрема, блокування інтернет-провайдерами доступу до сайту "Шарій.net", соцмереж та YouTube-каналів. Також запобігання виведенню капіталів за межі України; блокування активів: тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном (повне блокування, окрім зняття коштів на утримання малолітніх дітей в розмірі прожиткового мінімуму); обмеження торговельних операцій та інше.

Також санкції введено проти пов'язаних з Гужвою осіб – Галини Сонцевої та Любові Лукашиної. Санкції передбачають блокування інтернет-провайдерами доступу до сайту "Страна.ua" та до їхніх соцмереж. Під санкції потрапили також ТОВ "Ласмак", яке володіє виданням "Страна.ua". Окрім того, санкції запровадили проти ТОВ "Маджері", яке пов’язане з "Ласмак" та ТОВ "Смарт медіа мережа".

Як повідомляв ІМІ, 20 серпня Рада нацбезпеки і оборони запровадила санкції проти подружжя Шаріїв – Анатолія і Ольги та головного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужви.

До санкційного списку також потрапили Бондаренко Алла Іванівна, Солнцева Галина Володимирівка та Лукашина Любов Юріївна. Останні дві пов’язані з Ігорем Гужвою. Так, саме на його дружину Солнцеву зареєстровано ТОВ "Ласмак", яке володіє виданням "Страна.ua". Це видання потрапило під заборону. 

Liked the article?
Help us be even more cool!