ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Іспанії затримано Шарія

05.05.2022, 10:40
Фото – Ліга
Фото – Ліга

В Іспанії затримано проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді. Про це СБУ повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Шарія затримали правоохоронні органи Іспанії 4 травня.

Як зазначає СБУ, це стало можливим завдяки тісній взаємодії української спецслужби з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та в результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

"Це затримання – чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним", – заявили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ підозрює Анатолія Шарія в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 ("Державна зрада") та ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

На переконання слідчих СБУ, він вів протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, зазначає СБУ, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

"Докази слідства підтверджено низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А. Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України. Минулого року йому було оголошено про підозру", – зазначила СБУ.

Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого 2021 року СБУ повідомила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками"). Шарія викликали на допит 22 лютого до СБУ, а 25 лютого СБУ оголосила його в державний розшук. 

1 березня 2021 року СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні стосовно Шарія.

21 серпня 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо подружжя Шаріїв – Анатолія та Ольги – і головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужви. 

16 лютого 2022 року Зеленський розширив санкції проти пропагандиста Анатолія Шарія та головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви. Тепер вони поширюються і на інші їхні сайти. 

Liked the article?
Help us be even more cool!