ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо блокування клонів сайтів Шарія та "Страни"

16.02.2022, 19:04
Колаж – ІМІ, фото – фейсбук Анатолія Шарія та Вести.ua
Колаж – ІМІ, фото – фейсбук Анатолія Шарія та Вести.ua

Президент Володимир Зеленський 16 лютого розширив санкції проти блогера Анатолія Шарія та головного редактора видання “Страна” Ігоря Гужви. Тепер вони поширюються і на інші їхні сайти.

Відповідний указ оприлюднено 16 лютого на сайті Офісу президента, повідомляє Суспільне.

Указом президент увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 30 грудня 2021 року “Про внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Обмеження проти Анатолія Шарія відтепер поширюються на сайти sharij.net, sharij.online, sharij.com.ua та інші “вебресурси, які забезпечують доступ до порталу Шарий.net”.

Що стосується видання “Страна”, під санкції тепер потрапили сайти strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today та “інші вебресурси, які забезпечують доступ до порталу “Cтрана.ua”, а також сторінки видання у Facebook, ВКонтакте, Одноклассниках.

Анатолій Шарій з лютого 2021 року оголошений в Україні в розшук за підозрою в державній зраді. Ігор Гужва був у розшуку до літа 2019 року за статтею “вимагання”. Зараз він перебуває в Австрії.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня 2021 року Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо подружжя Шаріїв – Анатолія і Ольги та головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужви. 

До санкційного списку також потрапили Бондаренко Алла Іванівна, Солнцева Галина Володимирівка та Лукашина Любов Юріївна. Останні дві пов’язані з Ігорем Гужвою. Так, саме на його дружину Солнцеву зареєстровано ТОВ “Ласмак”, яке володіє виданням “Страна.ua”. Це видання потрапило під заборону.

Liked the article?
Help us be even more cool!