ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп, який намагався підкупити Найєма, вийшов із СІЗО під заставу в 40 мільйонів

Народний депутат від групи "За майбутнє" Сергій Лабазюк, якого підозрюють у спробі підкупу міністра та ще одного високопосадовця, вийшов із СІЗО під заставу в розмірі 40 мільйонів 260 тисяч гривень. Вранці того ж дня ВАКС обрав йому запобіжний захід.

Про це пише Громадське радіо з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

На нардепа поклали низку обовʼязків, зокрема прибувати на перший виклик; не виїжджати з Києва та Хмельницької області; здати закордонні паспорти та не спілкуватися зі свідками в справі.

28 листопада суд відправив Лабазюка під арешт до 21 січня з можливістю внесення застави.

Сергій Лабазюк – мажоритарник, він уже тричі обирався до парламенту від рідної Хмельниччини, де володіє агрохолдингом Vitagro та низкою будівельних підприємств. У Верховній Раді ІХ скликання Лабазюк є членом комісії з агрополітики, а також входить до складу спецкомісії з питань захисту прав інвесторів.

21 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру народному депутату і "його спільнику" – керівнику приватної компанії. Прізвище не називали, але згодом стало відомо, що йдеться про члена групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка. За даними слідства, народний депутат і його спільники намагалися підкупити віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, а також голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Сам Лабазюк заявив: "Ніякого хабаря я не отримував і не надавав. Неправомірна вигода по ст. 368 ККУ мене не стосується, хоча багато джерел некоректно писали заголовки. В мене немає ні повноважень, ні бажання мати такі "подарунки". Детективи НАБУ порушили щодо мене провадження за ст. 369 ККУ – тобто пропозиція надання вигоди".

Як повідомляв ІМІ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомили про підозру ще одному чинному народному депутату Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За даними слідства, нардеп хотів підкупити топпосадовця в обмін на рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, ректором якого є нардеп (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% обсягу фінансування.

Надалі підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка посідає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентне $10 тис.

САП зазначає, що Найєм співпрацював з НАБУ та САП і сприяв розслідуванню. Слідство триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!