ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці повідомили про підозру нардепу, який намагався підкупити Найєма

Без купюр
Без купюр

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомили про підозру чинному народному депутату, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Про це повідомляється в телеграм-каналі САП.

Підозру нардепу вручено в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі").

За даними слідства, нардеп хотів підкупити топпосадовця в обмін на рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, ректором якого є нардеп (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% обсягу фінансування.

Надалі підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка посідає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентне $10 тис.

САП зазначає, що Найєм співпрацював з НАБУ та САП і сприяв розслідуванню. Слідство триває.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела, йдеться про нардепа від фракції “Слуги народу” Андрія Одарченка.

Liked the article?
Help us be even more cool!