ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На учасників акції з вікна Укрексімбанку випав вазон

06.10.2021, 14:43
Фото - Дар’я Коваль, Суспільне
Фото - Дар’я Коваль, Суспільне

У Києві біля будівлі Укрексімбанку о 14 годині розпочалася акція протесту на підтримку журналістів “Схем”, на яких вчинили напад під час інтерв’ю з керівником фінансової установи Євгеном Мецгером, повідомляє Суспільне.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного Дар'я Коваль, перед початком протесту на учасників акції з вікна банку випав горщик із квіткою.

Загалом до акції долучилися близько десятка людей. Вони тримають плакати із засудженням дій керівництва банку та на підтримку журналістів проєкту "Схеми".

Фото - Дар’я Коваль, Суспільне

Журналістів, які прийшли на скасований брифінг керівництва банку, запросили до будівлі банку, де представниця фінустанови Марина Фоменко повідомила, що рішення про відсторонення Мецгера ухвалила наглядова рада Укрексімбанку.

Водночас Фоменко не уточнила, чи є відсторонення Мецгера тимчасовим, а також не надала інформацію про його місцеперебування.

"Подальша інформація щодо розвитку події буде повідомлятися методом офіційної комунікації на наших офіційних ресурсах, слідкуйте за новинами. У разі, якщо потрібні будуть коментарі, звертайтеся, будь ласка, з офіційними запитами на нашу офіційну пошту", – зазначила вона.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

4 жовтня журналістів програми “Схеми” запросили на допит як потерпілих для встановлення всіх обставин події в Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером.

4 жовтня редакції “Схем” вдалося відновити відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу програми в кабінеті голови державного банку Євгена Мецгера.

5 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку повідомила, що розпочала перевірку обставин конфлікту з журналістами “Схем”.

6 жовтня голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив про складання своїх повноважень на час проведення слідчих дій поліції та внутрішньобанкової перевірки щодо конфлікту з журналістами “Схем”.

6 жовтня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що Офіс Генпрокурора не покриватиме дії співробітників державного “Укрексімбанку”, які напали на знімальну групу програми “Схеми”. Відповідальним буде повідомлено про підозру.

6 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку прийняла рішення відсторонити голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера від здійснення своїх повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

6 жовтня працівники поліції перекваліфікували справу щодо нападу на журналістів програми “Схеми” за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Первинна реєстрація за заявою журналістів була за ч. 1 ст. 171 ККУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!