ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мураєв заявив, що ОП хоче забрати половину каналу "Наш"

21.10.2021, 11:51
Фото – Україна 24
Фото – Україна 24

Екс народний депутат і лідер політичної партії "Наші" Євген Мураєв заявив, що Офіс президента вимагає продати долю телеканалу "Наш", погрожуючи позбавленням ліцензії.

Про це він заявив 20 жовтня в ефірі програми "Ток-шоу №1" на телеканалі "Україна 24".

"Зараз усі журналісти й ведучі володіють телеканалом, тому що не тисне на журналістів влада, тисне на власника, змушуючи робити щось, як правило, в інтересах Офісу президента... Офіс хоче купити в мене пів каналу, підсилаючи постійно людей. Вимагає частку каналу. Погрожують, шантажують закриттям, позбавленням ліцензії. Цього не буде! Вони намагалися це зробити через різних людей – близьких, далеких від мене, шантажем, погрозами", – заявив він.

Також Мураєв зазначив, що канал намагаються позбавити ліцензії через Нацраду: "Регулятор зірвався з ланцюга, вони не те регулюють, використовуються як репресивний апарат. Сукупний обсяг штрафів – 7 млн гривень".

Він додав, що передав телеканал трудовому колективу.

Як повідомляв ІМІ, улітку 2021 року бізнесмен і позафракційний народний депутат Вадим Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі телеканалу "Наш" у колишнього депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Мураєва. 

19 жовтня ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск на редакцію програми з боку працівників Офісу президента. За її словами, підлеглі голови Офісу президента Андрія Єрмака звинувачують ток-шоу в недотриманні професійних стандартів (у відсутності балансу думок у випуску за 18 жовтня) та виставляють свої умови щодо присутності депутатів від "Слуги народу" в студії. Також вона додала, що кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М. Подоляка в ОП.

20 жовтня Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув заяви про тиск і ультиматуми з боку ОП, про які раніше написала ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" Мирослава Барчук.

Суспільне заявило, що відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" в програмі "Зворотний відлік" від 18 жовтня – це рішення не редакції ток-шоу, а представників парламентської фракції.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ОП не узгоджує участі народних депутатів в ефірах на телеканалах, тим більше на Суспільному.

Телеканал "Прямий" заявив, що на них, як і на "UA:Перший", чинив тиск Офіс президента щодо участі народних депутатів від фракції "Слуга народу" в ефірах.

Шеф-редакторка ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" Дар'я Тарасова заявила, що редакція програми часто стикається з тиском з боку Офісу президента.

Liked the article?
Help us be even more cool!