ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Подоляк прокоментував заяву ведучої "Зворотного відліку"

20.10.2021, 12:17
Фото – Кароліна Ускакович / "Бабель"
Фото – Кароліна Ускакович / "Бабель"

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув заяви про тиск і ультиматуми з боку ОП, про які раніше написала ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук.

Про це Подоляк сказав у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, представники влади регулярно з’являються в програмах Суспільного, зокрема і в "Зворотному відліку".

"Тобто говорити про якесь особливе ставлення представників влади до Суспільного мовника точно некоректно і необґрунтовано. Більше того, незалежна редакційна політика будь-якого ЗМІ – це ключова ознака здорового суспільства і сучасної держави", – заявив Подоляк.

З іншого боку, додав він, "суспільство хоче отримати від медіа незаангажовану модерацію в ефірах, коли всі сторони діалогу мають рівні можливості, а журналісти не зловживають своїми політичними позиціями".

"Але якщо той чи інший представник влади бачить в ефірах того чи іншого проєкту послідовну і вперту незбалансованість позицій, постійну та явну заангажованість ведучих і редакції, то можна зрозуміти вкрай невелике бажання людей йти в ефір саме цього проєкту. У цьому немає і не може бути жодного підтексту, оскільки в інших ефірах Суспільного представники влади із задоволенням продовжують брати участь. Хоча і в цьому проєкті були присутні в більшості ефірів представники монобільшості, в тому числі і голова партії "Слуга народу", – заявив Подоляк.

Щодо необхідності узгоджувати спікерів на ефіри з ним, про що заявила Барчук, то, за словами радника голови ОП, для Офісу президента важливо, "щоб будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним".

"Тобто не ефір заради ефіру, а ефір заради роз’яснення тих чи інших ініціатив влади. Саме змістовність позиції – те, щодо чого депутати фракції чи інші представники широкої команди влади можуть отримати консультування в рамках цілком раціонального підходу до узгодженої єдиної інформаційної позиції", – сказав Подоляк.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA:Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск на редакцію програми з боку працівників Офісу президента. За її словами, підлеглі голови Офісу президента Андрія Єрмака звинувачують ток-шоу в недотриманні професійних стандартів (у відсутності балансу думок у випуску за 18 жовтня) та виставляють свої умови щодо присутності депутатів від "Слуги народу" в студії. Також вона додала, що кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М. Подоляка в ОП.

Liked the article?
Help us be even more cool!