ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне: Відсутність у "Зворотному відліку" "слуг народу" – рішення фракції

20.10.2021, 14:08
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Суспільне заявляє, що відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" в програмі "Зворотний відлік" від 18 жовтня – це рішення не редакції ток-шоу, а рішення представників парламентської фракції.

Про це йдеться в заяві Суспільного.

Суспільне нагадало, що не залежить від олігархів та політиків, не обслуговує жодних державних органів чи політичних структур. 

Зазначається, що редакція ток-шоу регулярно запрошує до участі в ефірі як представників влади, так і представників парламентської опозиції, а також самостійно обирає теми.

"Відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" в програмі від 18 жовтня – це не рішення редакції ток-шоу "Зворотний відлік", а рішення представників парламентської фракції. Депутатів від фракції "Слуга народу" запрошують регулярно і запрошували до участі в ефірі ток-шоу від 18 жовтня", – йдеться в заяві. 

Суспільне звертає увагу, що його редакційна політика формується шляхом невтручання влади, бізнесових, неурядових та громадських організацій, що гарантується частиною другою статті 3 Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". "Тож вважаємо неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників ток-шоу. Склад учасників формується за принципом дотримання журналістських стандартів неупередженості, збалансованості й представлення позицій усіх сторін суспільної дискусії на визначену тему", – йдеться в заяві.

У разі виникнення будь-яких питань щодо контенту Суспільного загалом і програми "Зворотний відлік" зокрема громадяни та політики  можуть звертатися до Редакційної ради Суспільного, що функціонує саме для оцінювання дотримання колективом журналістів відповідних редакційних політик, прописаних у редакційному статуті.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск на редакцію програми з боку працівників Офісу президента. За її словами, підлеглі голови Офісу президента Андрія Єрмака звинувачують ток-шоу в недотриманні професійних стандартів (у відсутності балансу думок у випуску за 18 жовтня) та виставляють свої умови щодо присутності депутатів від "Слуги народу" в студії. Також вона додала, що кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М. Подоляка в ОП.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув заяви про тиск і ультиматуми з боку ОП, про які раніше написала ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!