ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі телеканалу "Наш"

18.06.2021, 11:55
Фото – Схеми
Фото – Схеми

Бізнесмен і позафракційний народний депутат Вадим Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі телеканалу “Наш” у колишнього депутата від “Опозиційного блоку” Євгена Мураєва. 

Про це він повідомив журналістам програми “Схеми”, інформує Радіо Свобода.

“Розмови такі йдуть давно, вже більше, напевно, ніж рік, – про те, щоб можна було якимось чином брати участь в акціонерному капіталі цього телеканалу. Але поки ще результатів немає. Як тільки щось станеться, ви про це дізнаєтесь, я зроблю це публічно. Я не буду приховувати ніколи. Ви ж знаєте, в мене структура власності вся публічна, вся відкрита”, – сказав Вадим Новинський.

У квітні 2021 року журналісти видання “Українська правда” повідомили про намір Новинського купити телеканал “Наш”, але він публічно це не коментував, лише заперечував, що його фінансує.

Народний депутат Вадим Новинський – олігарх, один з найближчих бізнес-партнерів Ріната Ахметова і восьмий у списку найбагатших українців у цьогорічному рейтингу журналу Forbes. Минулого року його статки оцінили в 810 мільйонів доларів, а цього року – у 1,4 мільярда доларів.

Власник телеканалу “Наш” Євген Мураєв є лідером політичної партії “Наші”, що має проросійські погляди. Одним із гасел Мураєва як політика є те, що “ми [українці] маємо захищати своє” від іноземних впливів – переважно західних.

Мураєв також є колишнім власником телеканалу NewsOne і був членом партії “За життя” Вадима Рабіновича, яка згодом об’єдналася з партією Віктора Медведчука і стала партією “Опозиційна платформа – За життя”. У жовтні 2018 року NewsOne купив Тарас Козак, близький соратник Медведчука. Перед продажем телеканалу Мураєв вийшов із партії “За життя”. У листопаді 2018 року він створив телеканал “Наш”.

10 червня стало відомо про призначення на посаду генерального продюсера телеканалу “Наш” медіаменеджера і політтехнолога Володимира Грановського.

Liked the article?
Help us be even more cool!