ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прямий заявив, що на них також тиснув ОП щодо участі "слуг" в ефірах

20.10.2021, 16:51
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Телеканал "Прямий" заявив, що на них, як і на "UA:Перший", чинив тиск Офіс президента щодо участі народних депутатів від фракції "Слуга народу" в ефірах.

Про це повідомляється на сайті каналу.

"Колектив телеканалу "Прямий" так само неодноразово зіштовхувався з вимогами Офісу президента через прессекретарів партії "Слуга народу" про чисельність їх депутатів на ефірах, а також про присутність тих чи інших гостей разом зі "слугами". Після відмови виконувати їхні ультиматуми "Прямий" отримував відмову від участі в програмах представників провладної політичної сили", – йдеться в заяві.

Канал зазначає, що так було до початку поточної сесії парламенту, а з вересня Офіс президента дав "пряму вказівку на повне ігнорування телеканалу "Прямий".

Окрім того, на "Прямий" нагадав, що журналістів телеканалу неодноразово не акредитовували на заходи за участю Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск на редакцію програми з боку працівників Офісу президента. За її словами, підлеглі голови Офісу президента Андрія Єрмака звинувачують ток-шоу в недотриманні професійних стандартів (у відсутності балансу думок у випуску за 18 жовтня) та виставляють свої умови щодо присутності депутатів від "Слуги народу" в студії. Також вона додала, що кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М. Подоляка в ОП.

20 жовтня Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув заяви про тиск і ультиматуми з боку ОП, про які раніше написала ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" Мирослава Барчук.

Суспільне заявило, що відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" в програмі "Зворотний відлік" від 18 жовтня – це рішення не редакції ток-шоу, а представників парламентської фракції.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Офіс президента не узгоджує участь народних депутатів в ефірах на телеканалах, тим більше на Суспільному.

Liked the article?
Help us be even more cool!