ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta вперше скоротить штат і бюджети окремих відділів

30.09.2022, 15:13
Фото – Getty Images / J. Sullivan / DW
Фото – Getty Images / J. Sullivan / DW

Генеральний директор Meta Platforms Марк Цукерберг анонсував плани з реорганізації структури відділів і скорочення особового складу, що стане завершенням ери швидкого зростання цієї компанії-гіганта на ринку соцмереж. Такі зміни відбудуться вперше за історію корпорації, пише Bloomberg.

За словами Цукерберга, перше значне скорочення бюджету з моменту заснування Facebook у 2004 році полягатиме в тому, що компанія припинить набір нових співробітників і реорганізує структуру деяких відділів, щоб зменшити витрати та переглянути пріоритети. Цукерберг зазначив, що 2023 року його корпорація, ймовірно, буде меншою, ніж цьогоріч.

Він анонсував замороження пошуку нових працівників на щотижневій зустрічі з персоналом компанії, повідомив один з відвідувачів заходу. Цукерберг додав, що компанія скоротить бюджет багатьох відділів – навіть тих, які зараз успішно розвиваються. Окремі відділи самотужки вирішуватимуть, як зменшувати свій штат.

З коментарів, переглянутих Bloomberg, випливає, що такі зміни, ймовірно, означають, що нових людей на звільнені посади не прийматимуть. Деяких співробітників переведуть до інших відділів, а компанія докладатиме зусиль, щоб "позбутися неуспішних".

"Я сподівався, що економіка встигне стабілізуватися до цього часу", – зазначив Цукерберг.

Речник Meta відмовився коментувати ситуацію.

На тлі цих новин акції Meta, які вже падали, знизилися ще на 3,7% з моменту закриття торгів у середу. Наразі падіння акцій компанії за цей рік становить 60%.

Подальше скорочення витрат і замороження набору працівників з боку Meta є промовистим визнанням, що прибутки від реклами зростають дедалі повільніше, а конкуренція за увагу користувачів набирає обертів. Зараз не найкращий час для зменшення бюджету; на додачу до економічного тиску рекламний бізнес компанії, побудований на точному таргетуванні споживачів, дещо сповільнився через обмеження на отримання персональних даних і відстеження користувачів iPhone, запроваджені Apple.

TikTok відтягує молодшу аудиторію з Instagram. Цукерберг робить велику ставку на метавсесвіт – імерсивну віртуальну реальність, яка, на думку Цукерберга, стане платформою спілкування майбутнього. Гендиректор Meta вважає, що цей проєкт залишатиметься збитковим ще багато років.

У липні Цукерберг попередив, що Meta "стабільно зменшуватиме розширення штату" і що "багато відділів зазнають скорочення, щоб ми могли спрямувати свою енергію в інші сфери". Серед внутрішніх пріоритетів компанії – інстаграмні ріли (конкурент TikTok від Meta) і метавсесвіт Цукерберга. Станом на 30 липня персонал Meta становив понад 83 500 людей; протягом другого кварталу компанія винайняла ще 5 700 нових працівників.

Meta не єдина залежна від ринку реклами корпорація, яка зазнала впливу ширших економічних проблем. Twitter заморозила набір нових працівників у травні й зверталася до персоналу з проханням стежити за своїми витратами та економити на подорожах і маркетингу. Google також повідомляла, що тимчасово зупинить набір співробітників у другій половині року, а корпорація Snap скоротила свій штат.

Як повідомляв ІМІ, Американська корпорація Meta Platforms заявила, що запобігла операції з впливу на американських користувачів з боку Китаю. Через низку фейкових акаунтів на платформах Meta (фейсбук та інстаграм), а також на її сервісі-конкуренті – твіттері організатори мережі планували нав’язати користувачам політичний контент перед проміжними виборами, які відбудуться в США в листопаді.

Liked the article?
Help us be even more cool!