ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск опублікував мем, спробувавши висміяти Зеленського, але натрапив на критику

Фото – Al Drago / Bloomberg
Фото – Al Drago / Bloomberg

Американський бізнесмен Ілон Маск опублікував у соціальній мережі X мем з обличчям Президента України Володимира Зеленського та підписом “Коли ти вже п'ять хвилин не просив мільярда доларів допомоги”.

Як повідомляє Ліга, пост Маска викликав низку гнівних коментарів з боку українських та західних користувачів, які різко його розкритикували.

У коментарі до Маска прийшов голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, написавши: 

“Той випадок, коли чувак намагався підкорити космос, але щось пішло не так, і через п'ять хвилин він був по вуха в лайні”.

Скриншот Ліга

Британська медіакомпанія BBC назвала мем Маска про Президента України "таким, що межує з образою", повідомляє Суспільне. За перші дев'ять годин після оприлюднення пост Маска спричинив понад 27 тисяч коментарів.

Також один з користувачів опублікував у коментарях змінений фотошопом знімок, що зображує Маска у формі офіцера збройних сил Росії.

Фото – @NAFOCaptRFScott

Нагадаємо, 30 вересня 2023 року обидві палати Конгресу США – Палата представників та сенат – підтримали бюджетну резолюцію щодо фінансування федеральних витрат на наступні 45 днів. Текст резолюції не передбачає нового фінансування України до 17 листопада включно.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня 2023 року телеканал CNN з посиланням на біографа Маска Волтера Айзексона повідомив, що Ілон Маск таємно змусив інженерів вимкнути супутникову мережу Starlink, щоб завадити українській атаці на російський флот у Криму. Рішення Маска нібито було зумовлене страхом, що Росія відповість ядерною зброєю. Страхом, який, стверджує Айзексон, спричинили розмови Маска з російськими високопосадовцями.

12 вересня сенаторка від Демократичної партії США Елізабет Воррен закликала провести розслідування щодо компанії SpaceX після того, як її гендиректор Ілон Маск визнав, що заблокував Україні доступ до супутникової мережі Starlink під час атаки на російські військові кораблі біля узбережжя Криму. 

Зі свого боку Ілон Маск заявив, що не вимикав супутниковий зв'язок Starlink для дронів поблизу узбережжя Криму, а відмовився його там вмикати на запит України, щоб зашкодити атаці України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Комітет Сенату США зі збройних сил планує розслідувати проблеми національної безпеки, які продемонструвала відмова Ілона Маска активувати приватну супутникову мережу Starlink біля Криму, щоб допомогти українським військовим атакувати російський флот на узбережжі півострова.

22 вересня в Пентагоні підтвердили укладення угоди з компанією Ілона Маска щодо забезпечення зв'язком Starlink українських військових.

У жовтні 2022 року CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону про відмову фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink. Маск підтвердив такий намір.

На початку жовтня 2022 року Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу на територію окупованого Росією Криму. Гендиректор SpaceX ще тоді заявив, що боїться, що спроба звільнити півострів від російських окупантів може призвести до ядерної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!