ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Не вимкнув, а не ввімкнув Starlink: Маск пояснив, як зашкодив атаці на флот РФ у Криму

Бізнесмен Ілон Маск заявив, що не вимикав супутниковий зв'язок Starlink для дронів поблизу узбережжя Криму, а відмовився його там вмикати на запит України, щоб зашкодити атаці України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Про це він написав у соцмережі X (Twitter), реагуючи на повідомлення про те, що він нібито навмисно деактивував Starlink, передає "Економічна правда".

"Регіони Starlink, про які йдеться, не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", – написав Маск.

"Від урядових органів надійшов екстрений запит на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту, що стояв на якорі. Якби я погодився на їхній запит, то SpaceX стала б прямою співучасницею великого акту війни та ескалації конфлікту", – заявив мільярдер.

Він також стверджує, що "обидві сторони війни повинні погодитися на перемир'я".

"З кожним днем дедалі більше українських і російських молодих людей гинуть за те, щоб отримати або втратити невеликі шматки землі, кордони якої майже не змінюються. Це не варте їхніх життів", – стверджує Маск.

Нагадаємо, телеканал CNN з посиланням на біографа Маска Волтера Айзексона повідомив, що американський бізнесмен Ілон Маск таємно змусив інженерів вимкнути супутникову мережу Starlink, щоб завадити українській атаці на російський флот у Криму. Рішення Маска, яке змусило українських посадовців просити його знову ввімкнути супутники, було зумовлене страхом, що Росія відповість ядерною зброєю. Страхом, який, стверджує Айзексон, спричинили розмови Маска з російськими високопосадовцями.

У жовтні 2022 року телеканал CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону про відмову фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink. Маск підтвердив такий намір.

На початку жовтня 2022 року Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу на територію окупованого Росією Криму. Гендиректор SpaceX ще тоді заявив, що боїться, що спроба звільнити півострів від російських окупантів може призвести до ядерної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!