ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск намагався зірвати атаку України на флот РФ – CNN

Американський бізнесмен Ілон Маск таємно змусив інженерів вимкнути супутникову мережу Starlink, щоб завадити українській атаці на російський флот у Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Американське медіа, своєю чергою, посилається на письменника, біографа Волтера Айзексона. Той у книзі про Ілона Маска зазначив, що бізнесмен таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink, що поблизу кримського узбережжя, щоб перешкодити українській таємній атаці на російський військово-морський флот.

Рішення Маска, яке змусило українських посадовців просити його знову ввімкнути супутники, було зумовлене страхом, що Росія відповість ядерною зброєю. Страхом, який, стверджує Айзексон, спричинили розмови Маска з російськими високопосадовцями.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року телеканал CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону про відмову фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink. Маск підтвердив такий намір.

На початку жовтня Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу на територію окупованого Росією Криму. Гендиректор SpaceX боїться, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни.

Представники адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливість перевірки деяких підприємств Ілона Маска щодо загрози національній безпеці після серії його проросійських заяв щодо України.

Liked the article?
Help us be even more cool!