ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск підтвердив, що хоче відмовитися фінансувати послуги Starlink в Україні

14.10.2022, 13:06
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Засновник компаній SpaceX Ілон Маск підтвердив, що його компанія хоче відмовитися від фінансування послуг супутникового інтернет-зв’язку в Україні, який забезпечується терміналами Starlink, переданими як допомога нашій країні.

Про це він написав у коментарях у Twitter, повідомляє Укрінформ.

“SpaceX не вимагає відшкодувати витрати, але й не може постійно фінансувати наявну систему і спрямувати ще кілька тисяч терміналів, які використовують у 100 разів більше даних, ніж звичайні домогосподарства. Це нерозумно”, – зауважив Маск.

Також він додав, що виконує “рекомендації” колишнього посла України в Німеччині Андрія Мельника “йти до біса”.

Як повідомляв ІМІ, раніше телеканал CNN повідомив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска заявила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink.

Нагадаємо, на початку жовтня Маск висловив думку, що результатом ескалації між Росією й Україною може стати ядерна війна. Він запустив на своїй сторінці у твіттері опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твіттері своє опитування щодо того, “який Маск подобається більше”: той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію.

Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але “переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!