ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

SpaceX відмовляється фінансувати послуги Starlink в Україні – CNN

14.10.2022, 09:57

Компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні, пише "Українська правда" з посиланням на CNN.

Компанія Маска заявила в листі, що "більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше".

У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink, яка, за твердженням SpaceX, коштуватиме понад 120 млн доларів до кінця року і може обходитись у близько 400 млн доларів протягом наступних 12 місяців.

"Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати наявні термінали протягом невизначеного періоду часу", – написав у листі до Пентагону директор з державних продажів SpaceX.

Серед документів SpaceX, надісланих до Пентагону, як зазначає CNN, є прямий запит, зроблений Маску в липні Головнокомандувачем Збройними силами України Валерієм Залужним, про надання ще майже 8 тисяч терміналів Starlink.

Видання нагадує, що на сьогодні Україні передано близько 20 тисяч одиниць супутникового зв'язку Starlink, причому Маск написав у п'ятницю у твіттері, що "операція обійшлася SpaceX у 80 мільйонів доларів і перевищить 100 мільйонів доларів до кінця року".

Як повідомляв ІМІ, Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу на територію окупованого Росією Криму. Гендиректор SpaceX боїться, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни.

На території України працюють понад 12 тисяч терміналів Starlink. Це найбільший показник у Європі.

Liked the article?
Help us be even more cool!