ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримський журналіст Наріман Мемедемінов вийшов на свободу

21.09.2020, 13:09
Наріман Мемедемінов після звільнення. Фото - Кримська солідарність
Наріман Мемедемінов після звільнення. Фото - Кримська солідарність

Засуджений на два з половиною роки громадянський журналіст і медіакоординатор руху “Кримська солідарність” Наріман Мемедемінов відбув термін і вийшов 21 вересня на свободу.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці “Кримської солідарності”.

Як повідомляє кореспондент “Кримської солідарності”, який виїхав до Ростовської області з адвокатами Емілем Курбедіновим та Едемом Семедляєвим, разом з ними політв'язня зустріли генеральний консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський і консул Юрій Довгуля.

Термін Мемедемінов відбував в колонії-поселення №8, яка розташована в селищі Садковське Ростовської області Росії.

Як повідомляв ІМІ, 21 вересня адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що цього дня з російського ув’язнення має звільнитися громадянський журналіст, блогер і медіакоординатор руху “Кримська солідарність” Наріман Мемедемінов.

12 серпня Багаєвський районний суд Ростовської області Росії відмовив у клопотанні захисту про умовно-дострокове звільнення засудженого громадянського журналіста, блогера і медіакоординатора громадського руху “Кримська солідарність” Нарімана Мемедемінова. 

На початку червня засудженого кримського громадянського журналіста та медіакоординатора “Кримської солідарності” Нарімана Мемедемінова етапували до колонії-поселення в Ростовській області. 

Адвокат засудженого кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова подав до Кіровського районного суду російського Ростова-на-Дону заяву про умовно-дострокове звільнення

14 травня 2020 року Військовий апеляційний суд у Московській області залишив чинним вирок кримському громадянському журналістові Наріману Мемедемінову за звинуваченням у “публічних закликах до терористичної діяльності”. На засіданні суду сам Мемедемінов закликав своїх колег продовжувати висвітлювати переслідування в анексованому Криму.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

Liked the article?
Help us be even more cool!