ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії відмовив Мемедемінову в достроковому звільненні

13.08.2020, 10:30
Фото – фейсбук Кримська солідарність
Фото – фейсбук Кримська солідарність

Багаєвський районний суд Ростовської області Росії відмовив у клопотанні захисту про умовно-дострокове звільнення засудженого громадянського журналіста, блогера і медіакоординатора громадського руху “Кримська солідарність” Нарімана Мемедемінова. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

“Минуло судове засідання, в якому розглядали клопотання адвокатів Нарімана Мемедемінова про його умовно-дострокове звільнення (УДЗ). Наше клопотання не було задоволене. Ми вважаємо, що це було зроблено необґрунтовано і незаконно”, – повідомив Курбедінов.

За його словами, суд відмовив Мемедемінову в умовно-достроковому звільненні через “негативну характеристику” з колонії, де він перебуває.

“Нібито Наріман відмовився виходити на роботу в колонії. Йому було зроблене усне зауваження, тому колонія характеризує його негативно”, – зазначив Курбедінов.

Водночас Мемедемінов пояснив, що не може працювати за станом здоров'я, розповів адвокат.

Курбедінов наголосив, що має намір подавати апеляцію на відмову Мемедемінову в умовно-достроковому звільненні.

“Наріман 21 вересня вже повинен звільнитися. У нього закінчується термін відбування покарання”, – повідомив захисник.

Курбедінов повідомив, що моральний стан Мемедемінова нормальний, але є проблеми зі здоров'ям.

Як повідомляв ІМІ, у Росії Богаєвський районний суд Ростовської області переніс розгляд на 12 серпня клопотання про умовно-дострокове звільнення кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 

29 липня Багаєвський районний суд Ростовської області (Росія) мав розглянути клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 

На початку червня засудженого кримського громадянського журналіста та медіакоординатора “Кримської солідарності” Нарімана Мемедемінова етапували до колонії-поселення в Ростовській області. 

Адвокат засудженого кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова подав до Кіровського районного суду російського Ростова-на-Дону заяву про умовно-дострокове звільнення

14 травня 2020 року Військовий апеляційний суд у Московській області залишив чинним вирок кримському громадянському журналістові Наріману Мемедемінову за звинуваченням у “публічних закликах до терористичної діяльності”. На засіданні суду сам Мемедемінов закликав своїх колег продовжувати висвітлювати переслідування в анексованому Криму.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

Liked the article?
Help us be even more cool!