ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондента Укрінформу, який заявив про "темники", зобов'язали з'явитися до військкомату

31.05.2024, 18:41
Юрій Стригун. Фото – фейсбук Юрія Стригуна
Юрій Стригун. Фото – фейсбук Юрія Стригуна

Кореспондент Укрінформу в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун, який 30 травня публічно підтвердив факт розсилання “темників” в агентстві, отримав сьогодні, 31 травня, повістку з вимогою з'явитися до ТЦК за місцем реєстрації.

Про це він повідомив ІМІ.

Повістку принесли журналісту не за місцем його реєстрації, а надіслали до київського офісу Укрінформу (за місцем роботи). Також Юрій Стригун заявив ІМІ, що новопризначений гендиректор Укрінформу Сергій Череватий видав окреме розпорядження для журналіста терміново з'явитися до ТЦК і поінформувати його про результати такого візиту. За словами журналіста, йому також запропонували приїхати до Києва і фізично розписатися за отримання повістки й відповідного наказу керівництва Укрінформу. 

“Прислали сьогодні мені повістку, з'явитися за місцем прописки в Тальнівський ТЦК (Черкаська область. – Ред.) в понеділок, 3 червня, для оновлення даних”, – розповів він.

Юрій Стригун називає дивним збігом обставин таку увагу до нього з боку військкомату після підтвердження ним отримання в грудні 2023 року від редактора Укрінформу “темника” з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

За словами журналіста, йому 57 років і в армії він ніколи не служив.  

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 30 травня на Суспільному вийшов матеріал, у якому кореспондент Укрінформу в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун повідомив, що в грудні 2023 року отримав від редактора “темник” з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

29 травня “Українська правда” оприлюднила статтю “Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ”, у якій повідомила, що журналіст Олексій Мацука, якого вважають ставлеником Офісу президента, на посаді гендиректора Укрінформу запровадив цензуру, “темники”, а також планував переформатувати структуру агенції в такий спосіб, щоб на окремі посади призначити “потрібних” людей.

Також нагадаємо, що 6 квітня 2024 року редакція Слідства.Інфо заявила, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату. У такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, вважає медіа. 

Медіарух вимагав відкрити кримінальне провадження щодо співробітників СБУ та ТЦК через інцидент із журналістом Слідства.Інфо.

Liked the article?
Help us be even more cool!