ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано справу щодо кримчанина, який у соцмережах виправдовував війну РФ

Прокуратура Криму та м. Севастополь направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Криму, який у соцмережах виправдовував збройну агресію РФ проти України та закликав до зміни меж її території.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Криму та Севастополя.

Чоловіка підозрюють за двома статтями:

  • розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі (ч. 2 ст. 110 КК України);
  • виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, у 2022 році обвинувачений виготовляв та поширював на власній сторінці у соціальній мережі матеріали, у яких схвалював окупацію Кримського півострова та підтримував війну проти України. 

Крім того, він закликав до зміни конституційного ладу в Україні шляхом боротьби з владою та “створення народних республік з інших областей по зразку “ЛДНР”.

“Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що у публікаціях обвинуваченого містяться публічні заклики до невизнання державного суверенітету України та підтримки дій держави-агресора”, – зазначили в прокуратурі.

За вказані дії йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як повідомляв ІМІ, у червні 2024 року Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) “генеральному продюсеру” ТРК “Крым”, раднику з інформаційної політики окупаційного очільника Криму Олегу Крючкову.

Liked the article?
Help us be even more cool!