ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Христо Грозєв очолив Bellingcat

25.01.2022, 10:50
Фото – Hannah McKay / Reuters
Фото – Hannah McKay / Reuters

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв став новим виконавчим директором та головою правління платформи Bellingcat. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bellingcat.

“Bellingcat – колектив дослідників відкритих джерел, відомий тим, що регулярно розкриває міжнародні гучні злочини, – призначив Христо Грозєва своїм виконавчим директором та головою виконавчої ради. Він змінив Еліота Гіггінса, засновника платформи Bellingcat, який залишається в раді директорів як креативний директор”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що останніми роками платформа Bellingcat набула всесвітньої популярності завдяки серії розслідувань, зокрема щодо отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Колектив Bellingcat відзначений безліччю престижних нагород у галузі журналістики, зокрема двома преміями “Еммі”.

“З моменту заснування Bellingcat у 2014 році відбулося перетворення з невеликої групи добровольців на велику команду інноваційних професіоналів, які задають темп розвитку онлайн-розслідувань”, – зазначив Гіггінс.

Своєю чергою Грозєв зауважив, що приєднався до команди Bellingcat у 2015 році й завжди захоплювався баченням Еліота Гіггінса. За його словами, той створив новий тип організації та став першим у галузі онлайн-розслідувань.

“Для мене велика честь, що я можу зробити свій внесок у Bellingcat, використовуючи досвід на попередніх посадах, завдяки якому я сподіваюся просунути організацію на стратегічному та управлінському рівні”, – сказав Грозєв.

Нагадаємо, Bellingcat, зокрема, розслідував отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та знищення російським “Буком“ пасажирського літака рейсу MH17.

Як повідомляв ІМІ, 8 жовтня 2021 року Міністерство юстиції Росії внесло до реєстру ЗМІ – “іноземних агентів” дев’ятьох журналістів і три медіаорганізації. Зокрема, до переліку потрапив розслідувальний проєкт Bellingcat.

Bellingcat подала апеляцію до судів РФ на рішення про зарахування до “іноземних агентів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!