ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bellingcat оскаржує в суді рішення РФ про внесення до списку "іноземних агентів"

17.01.2022, 15:30
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Організація журналістів-розслідувачів Bellingcat подала апеляцію до судів РФ на рішення про зарахування до “іноземних агентів”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на допис організації у твіттері.

“Bellingcat подала офіційну апеляцію до російських судів у зв’язку з визнанням нас “іноземними агентами”. Наше внесення до реєстру іноземних агентів порушує російське та міжнародне право, є дискримінаційним і суперечить принципам свободи слова та здоровому глузду”, – йдеться в дописі.

У Bellingcat зазначили, що в разі, якщо "російські суди не підтримають прихильність Росії до свободи слова відповідно до міжнародного права", організація звернеться до Європейського суду з прав людини.

“Ми також підтримуватимемо наших колег з десятків незалежних російських ЗМІ, несправедливо названих “іноземними агентами”, – додали в організації.

Інтереси Bellingcat у судах представлятимуть юристи російської правозахисної організації “Агора”.

Нагадаємо, Bellingcat, зокрема, розслідує отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та знищення російським “Буком” пасажирського літака рейсу MH17.

Як повідомляв ІМІ, 8 жовтня 2021 року Міністерство юстиції Росії внесло до реєстру “ЗМІ – іноземних агентів” дев’ятьох журналістів і три медіаорганізації. Зокрема, до переліку потрапив розслідувальний проєкт Bellingcat.

Liked the article?
Help us be even more cool!