ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данілов про арешт Шуфрича: Все до того йшло

Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Депутати від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” не мають права представляти інтереси українців, потрібно поставити питання щодо перебування представників цієї політсили в парламенті.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Не тільки Шуфрич. […] Вони (представники ОПЗЖ у Верховній Раді. – Ред.) всі мали б покинути Верховну Раду, і ніякого права представляти наш народ вони сьогодні не мають. Це вже доведено історією. Що стосується Нестора Івановича (Шуфрича. – Ред.)... воно все до того йшло. Інша справа, що у Верховній Раді треба поставити питання про перебування там ОПЗЖ. Те, що вони поміняли назву, не значить, що вони поміняли свою суть. Вони закликали до нас Російську Федерацію – пам’ятаємо ефіри, на які вони ходили”, – заявив Данілов.

Він додав: “Я хочу попередити, що їм недовго лишилося пересуватися, вони всі будуть притягнуті до відповідальності”.

Нагадаємо, Нестор Шуфрич – проросійський політик, народний депутат Верховної Ради 3, 4, 6, 7, 8 та 9-го скликання. У 9-му скликанні – член забороненої політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”. Шуфрич заперечував російську агресію на сході та називав війну в Україні “громадянською”.

Раніше Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Ігоря Абрамовича, Іллі Киви, Юлії Льовочкіної, Вадима Новинського, Наталії Королевської, Юрія Солода та Олега Волошина, обраних від партії ОПЗЖ. Вони написали заяви про складання мандатів. Також ВР припинила повноваження нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука, Тараса Козака та Рената Кузьміна, яких попередньо було позбавлено громадянства України.

Тетяна Плачкова, обрана до Верховної Ради від забороненої ОПЗЖ, написала заяву про складання депутатських повноважень у зв'язку із “сімейними обставинами”.

Як повідомляв ІМІ, 15 вересня 2023 року правоохоронці оголосили підозру в державній зраді народному депутату Нестору Шуфричу. Цього ж дня Печерський районний суд Києва взяв Шуфрича під варту на 60 днів без права внесення застави.

4 березня 2022 року тероборона Києва затримала Нестора Шуфрича, коли він фотографував блокпост. Сам Шуфрич, за словами бійця, пояснив свої дії так: “Вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки”.

14 листопада 2022 року низка правозахисних організацій та медіа закликала зняти народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Громадськість зазначила, що Шуфрич був обраний у 2019 році від забороненої партії ОПЗЖ. “Неприпустимо, щоб у парламенті Комітет свободи слова очолював представник забороненої в країні партії, який, як і інші народні депутати ОПЗЖ, досі має право доступу до державної таємниці”, – йдеться в заяві.

Сам Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

10 липня 2023 року народні депутати з фракції “Європейська солідарність” зареєстрували постанову №9469, якою пропонують Верховній Раді відкликати Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!