ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Раді пропонують відкликати Шуфрича з посади голови Комітету з питань свободи слова

Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Народні депутати із фракції “Європейська солідарність” пропонують Верховній Раді відкликати Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Про це повідомила народна депутатка від ЄС Ірина Геращенко на своїй фейсбук-сторінці.

Проєкт постанови №9469 “Про внесення змін до постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання” зареєстровано в парламенті 10 липня.

Проте тексту документа ще не оприлюднено. Згідно з карткою законопроєкту, його передано на розгляд керівництву парламенту.

“Зареєстрували проєкт нашої постанови по відкликанню Шуфрича з посади голови Комітету свободи слова #9469”, – написала Геращенко.

Вона додала, що вимагатиме на погоджувальній раді “негайного винесення” на сесію даного проєкту постанови.

Як повідомляв ІМІ, 14 листопада 2022 року низка правозахисних організацій та медіа закликала зняти народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Громадськість зазначила, що Шуфрич був обраний у 2019 році від забороненої партії ОПЗЖ. “Неприпустимо, щоб у парламенті Комітет свободи слова очолював представник забороненої в країні партії, який, які і інші народні депутати ОПЗЖ, досі має право доступу до державної таємниці”, – йдеться в заяві.

Сам Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

Liked the article?
Help us be even more cool!