ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шуфрич заявив, що добровільно не піде з посади голови Комітету з питань свободи слова

09.12.2022, 13:00
Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, народний депутат Нестор Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету. Про це він сказав в інтерв’ю “Детектору медіа”.

Раніше Шуфрич добровільно вийшов з Національного олімпійського комітету України, однак іти з посади голови парламентського комітету він не збирається.

“Ні, не думав (про добровільний вихід. – Ред.) Вихід з НОКУ – питання не політичне. Просто заради заспокоєння ситуації в НОКУ і щоб цей процес не був політизований ми прийняли таке рішення. Хочу, щоб Олімпійський комітет, якому я віддав 20 років своїх зусиль, продовжував стало працювати в нормальному режимі. З мене корона не впаде, я відійшов, щоб не провокувати дії, які б ускладнювали роботу НОКУ. Що ж до Верховної Ради, то це виключно міжпартійний і політичний орган. Тут політика від А до Я. Тому уникати неполітизації будь-яких процесів у парламенті є просто безглуздо”, – сказав Шуфрич.

За словами Шуфрича, у період після повномасштабного вторгнення Росії комітет зробив низку заяв щодо можливості роботи журналістів під час війни, висловлював слова співчуття рідним кожного загиблого представника українських і закордонних медіа. “Якщо я не помиляюся, на сьогодні загинули 43 людини. Були звернення комітету до РНБО, МЗС, МВС, омбудсмана щодо зниклих журналістів. Загалом цього року ми провели 33 засідання”, – сказав Шуфрич.

“Найважливіше питання, це була, до речі, моя ініціатива, – рішення про захист журналістів, які працюють на фронті, та фінансової компенсації в разі поранення чи смерті. Ми ініціювали цей законопроєкт, але наші пропозиції були потім враховані в проєкті, який зареєстрував Комітет соціальної політики. Були великі суперечки під час обговорення. Бо мої пропозиції стосувалися не тільки страхування, а й прямих компенсацій від держави в разі поранення або смерті. Але вийшли в результаті на компромісний варіант: уже ухвалений закон”, –  сказав Шуфрич.

Як повідомляв ІМІ, 14 листопада низка правозахисних організацій та медіа закликала зняти народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Liked the article?
Help us be even more cool!