ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою

Львівський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, який ухвалив підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави.

Таке рішення апеляційний суд ухвалив 5 серпня, відмовивши в задоволенні апеляційної скарги адвоката підозрюваного, повідомляє Суспільне.

Як повідомляє медіа, підозрюваний долучився до засідання через відеозв'язок. Його захист закликав суд змінити запобіжний захід на м'якший, а саме – цілодобовий домашній арешт за місцем проживання з носінням електронного засобу захисту. 

В апеляційній скарзі, яку зачитав суддя, йшлося, що, на думку захисту, немає прямих доказів причетності підозрюваного до скоєння злочину, зокрема “показання свідків не підтверджують його вину”.

“Немає жодного доказу або щоби хтось би вказував, що саме З. він бачив на місці скоєння злочину. Бачили особу, яка була одягнута в щось яскраве. Всі відеофайли, які були нам надані, є про рух певних осіб, але немає жодного файлу, який би свідчив про те, що це зробив З. або що він має якусь причетність до цього злочину. Немає зброї, немає прямих свідків, які б свідчили, що він стріляв, немає одежі, нічого немає. Я розумію, що суспільний резонанс, але в нас повинні бути докази. Суд першої інстанції допустив помилку”, – заявив адвокат Ігор Сулима.

Прокурор Дмитро Петльований зауважив, що докази варто оцінювати за сукупністю. Зокрема, вказав на те, що ланцюжок пересування підозрюваного завершується біля квартири на вулиці Театральній, яку він орендував. Тому підозра є обґрунтованою.

“Термін “обґрунтована підозра” – це не є доведеність вини. На цьому етапі тих доказів для того, щоб стверджувати, що підозра обґрунтована, є абсолютно достатньо. Ми доводимо обґрунтованість тримання під вартою. Підозрюваний, готуючись до злочину, проводив маскування. Підозрюваний мешкає у Дніпрі, слідчі дії проводитимуться у Львові. Дорога з Дніпра до Львова триває 22 години. Простежити дії підозрюваного протягом цього часу – неможливо. Також є ризики, що підозрюваний може знищити засоби вчинення злочину”, – сказав прокурор Дмитро Петльований.

Сторона обвинувачення закликала залишити рішення суду першої інстанції без змін.

Адвокат Ігор Сулима під час перерви розповів журналістам, що дачний будинок, який нібито причетний до справи, не має стосунку до його підзахисного, “він навіть не знає про його існування”. Чоловік підтвердив, що підозрюваний був у Львові в день убивства, але відмовився розповісти, що він робив у той момент, та сказав, що “всьому свій час”. Крім того, Сулима заперечив причетність свого підзахисного до неонацистських організацій.

Нагадаємо, 26 липня Галицький районний суд Львова ухвалив рішення про тримання підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою без права внесення застави на 60 діб, до 22 вересня. Захист підозрюваного подав апеляцію на ухвалу суду.

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. 

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство, а також не відкидають у вбивстві “російський слід”.

21 липня правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон, та назвали його прикмети.

Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

Раніше джерела Суспільного в правоохоронних органах повідомили, що до вбивства Фаріон готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що вбивство замовне, а чоловік, якого розшукує поліція, – виконавець.

25 липня правоохоронці затримали підозрюваного в її вбивстві. Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що підозрюваний у вбивстві Фаріон готувався до скоєння злочину щонайменше два місяці.

26 липня відбувся спільний брифінг Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України, де розповіли деталі затримання підозрюваного.

Liked the article?
Help us be even more cool!