ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ірина Фаріон померла в лікарні після замаху на неї

Мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон. Фото – Getty Images

Мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні Львова після замаху на неї.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він наголосив, що медики зробили все можливе, але поранення було несумісне з життям. 

“Це дуже страшно і жахливо. Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти”, – написав Садовий.

Наразі у Львові триває спеціальна поліцейська операція. Правоохоронці шукають вбивцю, який стріляв у Фаріон, повідомляє Укрінформ із посиланням на речницю поліції Львівської області Світлану Добровольську.

“Станом на сьогодні поліцейські спільно зі Службою безпеки України проводять комплекс заходів: опитують свідків, перевіряють інформацію, вивчають відео з камер спостереження, здійснюють інші заходи для встановлення особи зловмисника, його місця перебування та затримання”, – розповіла Добровольська.

За її словами, сусіди справді розповідають про підозрілого чоловіка, який декілька тижнів перебував біля будинку Ірини Фаріон.

“Зараз ця інформація перевіряється, правоохоронці встановлюють його особу”, – сказала речниця.

Вона нагадала, що за фактом замаху розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (“Умисне вбивство”). Санкція за цією статтею передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Замах на Ірину Фаріон

Увечері 19 липня 2024 року журналістка та ведуча “Еспресо TV” Марта Оліярник  повідомила про замах на мовознавицю, викладачку, громадську діячку Ірину Фаріон.

З посиланням на свої джерела вона написала, що замах стався за адресою вул. Масарика, 3.

“Був постріл у скроню. Стрільця бачили сусіди, був у рукавичках і зброя була без глушника”, – написала журналістка.

Після повідомлення про замах Суспільне з посиланням на керівницю анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталію Матолінець повідомило, що Ірині Фаріон провели операцію первинної обробки голови та перевели до реанімації. 

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко одразу після замаху на Ірину Фаріон повідомив, що до розслідування вбивства мовознавиці залучена практично вся поліція Львова та частина поліції Львівщини.

У справі призначено низку експертиз, зокрема балістичну експертизу, аналізуються відео з камер спостереження. 

Клименко назвав основні версії злочину:

  • громадська та політична діяльність;
  • особиста неприязнь.

Він зауважив, що слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство.  

Також, за словами Клименка, слідство має дані, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон у визначений час.

“Ми перевіряємо всю інформацію, працюємо зі свідками, звертаємося до всіх, хто може надати слідству додаткову інформацію. Хочу подякувати людям, які цю інформацію вже надали”, – зазначив Ігор Клименко.

Він розповів, що на місці злочину знайшли гільзу. Після проведення судово-медичної експертизи слідчі матимуть додаткові відомості.

Liked the article?
Help us be even more cool!