ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Глава МВС розповів, як вдалося відстежити підозрюваного у вбивстві Фаріон

Підозрюваний у вбивстві мовознавиці, громадської діячки Ірини Фаріон готувався до скоєння злочину щонайменше два місяці.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

Клименко не виключає, що підозрюваний може бути причетний і до інших злочинів: “Але це вже покаже слідство під час проведення відповідних слідчих та процесуальних дій”.

За словами глави МВС, затриманий – 18-річний уродженець Дніпра і він зараз перебуває у підрозділі поліції.

Правоохоронці відстежили розвідку підозрюваного, його пересування, те, як він переодягався, як змінював ходу, як змінював маршрути пересування, змінював – щонайменше три рази – місця проживання.

“Ми знаємо, яким транспортом він пересувався. І вже зібрана достатня доказова база для подальшого пред'явлення звинувачення цій особі", – поінформував міністр.

Клименко зазначив, що панаму, у якій підозрюваний був на скрінах відео, які поширили правоохоронці, чоловік купив у травні 2024 року. 

“Це задокументовано також, як і весь інший одяг", – зазначив глава МВС.

Слідство розглядає ті три версії злочину, які раніше озвучувало міністерство. 

“Ці версії залишаються. Звичайно, що вони можуть бути десь доповнено четвертою якоюсь версією, але це вже покаже слідство”, – додав Клименко.

Відповідаючи на питання про обрання фігуранту запобіжного заходу, міністр поінформував, що, імовірно, його оберуть сьогодні або завтра.

Щодо того, хто може бути замовником убивства, Клименко заявив, що після того, як правоохоронці попрацюють із підозрюваним і зберуть більший обсяг даних про його життя, підготовку до скоєння цього і, можливо, інших злочинів, у них буде повніша картина.

“Тут ми будемо працювати також з іншими правоохоронними органами, бо є дуже багато питань і дуже багато інформації, яку ми вже отримали наразі. На жаль, на сьогодні я не можу вами з нею поділитися. Попереду дуже багато роботи”, – сказав глава МВС.

Клименко додав, що найближчим часом МВС повідомить журналістів і громадськість про час, коли вони зможуть представити відео та фото, які буде дозволено слідчими надати для розголосу. “Цей час буде доведений у найближчі години”, – додав Клименко.

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. 

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство, а також не відкидають у вбивстві “російський слід”.

21 липня правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон та назвали його прикмети.

Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

25 липня 2024 року правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві мовознавиці, громадської діячки Ірини Фаріонє.

Liked the article?
Help us be even more cool!