ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові прощаються з Іриною Фаріон

У Львові о 14:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла розпочався чин похорону мовознавиці, громадської діячки Ірини Фаріон, яка померла внаслідок замаху на неї. Пряму трансляцію події веде Суспільне.

Біля храму зібралися сотні людей. Зокрема, рідні, колеги, студенти. Правоохоронці чергують на місці.

У Львівській міській раді повідомили, що у зв’язку з похованням Фаріон у місті ситуативно перекриватимуть рух маршрутом колони. Зокрема, це стосуватиметься й громадського транспорту. 

“Похорон Ірини Фаріон розпочався в Гарнізонному храмі о 14:00 год. Орієнтовно о 15:00 год церемонія прощання відбудеться на пл. Ринок і далі люди попрямують через вул. Пекарську на Личаківський цвинтар”, – йдеться в повідомленні.

Парастас (заупокійна Всенічна – заупокійне богослужіння за спочилими християнами) за Іриною Фаріон відбувся 21 липня. На нього прийшли сотні людей. Містом пронесли хрест та труну.

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство.  

Правоохоронці встановлюють особу та місце перебування чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон та назвали його прикмети.

Liked the article?
Help us be even more cool!