ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбивство Фаріон: захист підозрюваного подав апеляцію щодо тримання під вартою

Підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон. Фото – пресслужба Нацполіції

Захист підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон подав апеляцію на ухвалу суду про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. Про це Суспільному повідомив адвокат підозрюваного Ігор Сулима.

Також адвокат спростував виданню поширену 30 липня в соцмережах інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. 

“Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться”, – сказав він.

Нагадаємо, 26 липня Галицький районний суд Львова ухвалив рішення про тримання підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою без права внесення застави на 60 діб, до 22 вересня. 

Підозрюваний після суду поспілкувався з журналістами й сказав, що “нічого з Іриною Фаріон не робив”.

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. 

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство, а також не відкидають у вбивстві “російський слід”.

21 липня правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон, та назвали його прикмети.

Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

Раніше джерела Суспільного в правоохоронних органах повідомили, що до вбивства Фаріон готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що вбивство замовне, а чоловік, якого розшукує поліція, – виконавець.

25 липня правоохоронці затримали підозрюваного в її вбивстві. Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що підозрюваний у вбивстві Фаріон готувався до скоєння злочину щонайменше два місяці.

26 липня відбувся спільний брифінг Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України, де розповіли деталі затримання підозрюваного.

Liked the article?
Help us be even more cool!