ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський: Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон (доповнено)

Ірина Фаріон. Фото – philharmonia.lviv.ua.

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві мовознавиці, громадської діячки Ірини Фаріон, повідомив Президент України Володимир Зеленський з посиланням на очільника МВС Ігоря Клименка.

За словами президента, підозрюваному 18 років. Його затримали в Дніпрі.

“Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб”, – написав президент.

Нині в справі про вбивство Ірини Фаріон тривають слідчі дії та проводяться експертизи. 

Доповнено. У пресслужбі МВС зазначили, що є досить доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. 

У відомстві повідомили, що над відстежуванням затриманого працювала команда оперативних співробітників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України.

“Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу.  Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарткамери відеоспостереження зловили його всюди”, – зазначили в МВС.

В МВС уточнили, що затриманий – житель Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

“Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець”, – додали в МВС.

Затримання підозрюваного у вбивстві мовознавиці, громадської діячки Ірини Фаріон. Фото – пресслужба МВС
Затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон, фото – Національна поліція України

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. 

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство, а також не відкидають у вбивстві “російський слід”.

21 липня правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон та назвали його прикмети.

Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

Раніше джерела Суспільного в правоохоронних органах повідомили, що до вбивства Фаріон готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що вбивство замовне, а чоловік, якого розшукує поліція, – виконавець.

Liked the article?
Help us be even more cool!